ad:tech london 2010: много PR, малко информация

PR-ът по време на семинари и лекции започва да се превръща в порочна практика. Напоследък излиза, че ако искаш да си направиш малко бранд и PR реклама, е достатъчно да включиш себе си като виден маркетьор и своята фирма като супер-успешен пример, и готово! Особено, когато говорим за конференция от световен мащаб.

Фотоси: A-yah

Основните играчи на ad:tech в Лондон тази есен, бяха трима: facebook, twitter и youtube. Дори Google този път не заемаше централно място в конференциите, но пък направи доста хитър ход: имаше обучения отделно от семинара.

Така се заформиха основните тенденции за есен-зима 2010-2011: facebook промотира “The World’s gone social”, което
си беше и мото на целия евент. Twitter се похвали с нови подобрения, които съмнително напомнят на  facebook. Youtube пък наблегна колко огромно влияние има вече video viral marketing-a в световен мащаб. С две думи, стана ясно, че вече ако не си в някоя от трите социални мрежи, няма шанс рекламната ти кампания да пожъне големи успехи. Показаха редица големи играчи на пазара и техните успешни практики в трите големи. Не че е нещо, което не знаехме и преди една година. Важното е, че си проверихме часовниците и… Да! Не сме изостанали. ;-)

Събитието не се изчерпа с платените лекции, разбира се. Изложението на фирми, чиито предмет на дейност е свързан с дигиталния маркетинг, доста добре допълваше евента. Фирми за хостинг, рекламни агенции от UK, афилиейти от цял свят и много други, бяха съвсем достъпни за посетителите. Ако бизнесът ви стъпва на пазари извън България, или умирате за малко контакти и know-how от “Запада”, задължително посещавайте подобни конференци поне 1-2 пъти годишно.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s