Поколението Y: Няколко снопа светлина в тунела

Първите 3 минути от презентацията на Стийв Кайл ме накараха да се замисля, дали изобщо има надежда нещо да се промени… Мисля, че има. Поне докато има хора, които искат да го направят и същите набират скорост. Поколението Y. Моето поколение.

Замислих се къде вече виждам промяна, в кои медии виждам модерен начин на мислене, модерна визия и желание за промяна. Оказа се, че тези места не са толкова малко, а и стават все повече. Искам да изброя няколко от тях и отварям веднага скобата, че със сигурност има още много. Дайте да ги последваме тогава!

Много свежа и модерна визия има в SOFIA LIVE. Статиите са смели и истински, стилът е завладяващ, фотографиите са с перфектно качество и от тях лъха изкуство наред с информацията. Нивото е вдигнато с около 2-3 летви и повече такива медии карат всички останали да се стремят да го качват. Както всички знаем, конкуренцията вдига качеството и създава условия за развитие и иновации. “Елате ни повече” ще кажат от Sofia Live, гарантирам!

“Промяната започва от долу нагоре” казват от CarriePedia за NextDoor. Оказва се, че в България вече има хора, които не само знаят какво е иновация, но и я прилагат. По-важното – правят го във всеки аспект, в който това е възможно. Защо е важно ли? Защото промяната трябва да започне от нас, а не да падне от небето. Надали може да се има нещо друго предвид под  “отгоре”…

Има места, където работата е удоволствие и забавление. XS Software е българската фирма за онлайн игри и се бори с конкуренти от Германия, Щатите и Англия, които са в бранша откакто той изобщо съществува. За година  и малко, в условия на криза, фирмата пораства от 20 на 120 служителя и създава един съвсем нов бизнес стандарт на работа.за България. Модерен, усмихнат, активен и интелигентен!

Наскоро попаднах и на един от най-добрите късометражни български филми за snowboard, зима и любовта към снега. Стоил Димитров е сътворил няколко минути незабравимо изживяване сред пистите на Банско. Гледайки този филм, няма как да не отбележа качеството, вниманието към детайла и уникалния подбор на музика. Вижте го и вие.

Може би в крайна сметка глобализацията не е чак толкова лошо нещо. Защото тя е един от основните фактори за формиране на поколението Y. И именно то е светлината в тунела. Поне за мен. Живеем в интересни времена,  по-добрите времена. Може би.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s