Fruit Sessions: Силата на социалната мрежа за една реклама

DJ Criteria (Олег) от Fruit Sessions ни разказва как социалната мрежа е дала един от най-важните тласъци DJ crew-то да стане едно от най-активните в софийските клубове в момента.

Фотос: Георги Манолов

Защо Fruit Sessions?

Защото бяхме в Билката. Бяхме изпили няколко бири и се бяхме събрали най-големите. Fruit Sessions означава… не знаем какво означава.

Кога дойде нуждата от повече реклама?

Когато underground-a премина в mainstream. От самото начало имахме нужда от реклама, и то ако може безплатна.

Нямали сте възможност да си плащате за реклама, флаери и т.н. – е как стана всичко тогава?

Намирахме пари за флаери, но по едно време те се оказаха крайно безмислени при положение, че интернет рекламата е безплатна и достига до по-голям кръг от хора. Затова нападнахме най-голямата социална платформа в света – facebook.

Значи сте супер активни във facebook? Каква е тайната, какво правите там?

Тайната е в постоянството. И в това самият ти да бъдеш достъпен за широкия кръг от хора (ти като продукт). Тогава рекламата се превръща в диалог.

Първо направихме група, после фен страница, и накрая профил. Оказа се, че последното е най-плодородно. Последва бум на профила след купища покани за приятелство. Освен това от профила си можем да каним всичките си приятели на всяко наше парти. Така те са в час със случващото се. Освен facebook, имаме и личен блог, а отскоро и онлайн радио.

Блог и онлайн радио?

Радиото се роди ноември 2010 като експериментален проект. Превърна се в една плодова традиция. Вдигнахме сайт, в който всяка сряда излъчваме и ни слушат над 800 потребители. Блогът се поддържа с най-актуална информация за екипа на Fruit Sessions – изминали и настоящи събития. Тези двете в комбинация ни вдигат рейтинга в Google и същевременно трупаме история на публикации в нета. The more the merrier.

Какво е значението на фото репортажите от вашите партита за рекламата?

Изключително важни са, защото когато хората видят че партито е фраш и свежо, то говори само за себе си. След всяко парти си качваме снимките във facebook и/или flickr и след това наблюдаваме раздвижването от коментари и споделяния на снимките. Хората се кефят като се виждат на снимките от партитата и се тагват постоянно.

Какъв е резултатът от цялото спамене в социалните мрежи?

Още спам (смее се). Популяризирането на нашия лайфстайл, бранд и партита стана благодарение на социалните мрежи. И се развива все повече благодарение на тях. Съоветно се случват все повече неща с Fruit Sessions, налазваме все по-голяма територия. Пазете се, защото ние идваме! (смее се още)

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s