За и против летния стаж: Или само ЗА

  Преди няколко месеца присъствах на една невероятна презентация и вдъхновението ме държи още оттогава. Призивът да направим нещо след като напуснем залата след всички проблеми и решения които разгледахме, остана в съзнанието ми през тези месеци и съм щастлива, че имам възможността да направя втората си копка в тази посока: XS Creative Summer Internship 2011.

 Представи си, че си в университета (2-3 курс), супер надъхан си да създаваш нови неща, да твориш и графичният дизайн определено е твоето призвание… Обаче редовно се сблъскваш с неща, които те демотивират, “хейтват” те или по-лошо – направо те отчайват.

 Сега си представи, че си в някоя компютърна игра и си някакъв герой. Изправен си пред различни куестове и за да ги завършиш ти трябва помощта на много хора, както и да събираш идеи и информация от много места. Накрая на всеки куест получаваш точки за различните ти умения (skills) и така развиваш своя герой (character).

 А сега се върни в действителността. Обаче, в случая тя е именно второто – това представлява стажът на XS Software за дизайнери в отдел Маркетинг. Търсят се млади и надъхани ентусиасти, които са готови в рамките на 12 седмици да развият своите герои до неузнаваемост и да натрупат купища точки по всичките си умения.

По времето на този стаж те ще се превърнат в някой Paladin от Diablo и ще трябва да минат през три различни предизвикателства, за да натрупат достатъчно точки, за да се класират на първо място. Уменията, за които ще бъдат оценявани са техника, креативност, мотивация и иновативност, както оценки на готовите куестове като конкурентноспосoбност (в сравнение с гиганти като Bigpoint), атрактивност, релевантност към темата и качество на работите.

 Като награда, освен опитът, който ще получат, стажантите ще имат и нови неща да добавят в своето портфолио, а най-ъпгрейтнатият герой може да получи предложение за постоянна работа в XS Software.

 Цялото инфо за стажа е в социалната мрежа, а срокът за подаване на документи е 24. юни 2011. Очакваме ви с нетърпение! :-)

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s