Как да си направим безплатна реклама в пресата

Как случайно можеш да се окажеш позициониран на страниците на някой ежедневник, и то без изобщо да си заплатил за реклама? С късмет… и с малко недоглеждане/незнание/незаинтересованост на главния редактор. :-)

Темата на публикацията е съвсем друга, но покрай нея са намазали минутка за реклама:

  • Ремонт на покриви – голяма строителна фирма сме, бригада 25-30 души с много добри майстори и двама технически ръководители; Има и телефон, жалко само, че не са си написали името на фирмата (или не е влязло в кадър);
  • Elevation, или по-скоро присъствието на Cypress Hill на него;
  • Кенар, зад жената с бялата блуза.

Честито на печелившите! :-)

Към редакторите на издания: важно е когато се публикува снимков материал, да са спазени основните правила за качество, както и правата на заснетите хора, марки и брандове. Като цяло е важно ако има хора на снимките, които да могат да бъдат разпознати, да са дали изричното си съгласие. Относно познати марки, сгради и брандове, които държат правата над своя образ, също трябва да са в течение с факта, че ликът им ще се появи някъде в общественото пространство. Дори това да е в тяхна полза от обективна гледна точка, от субективна може да не е точно така.

Не ми искаше да слагам това заключение, но е факт, че в България тези правила (били те легални или просто етични) трудно се спазват, а отговорност е почти невъзможно да се потърси.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s