Sponsored stories на facebook

  Логиката им е да бъдат поредното нещо, от което вашите приятели в социалната мрежа се интересуват и би могло да бъде интересно за вас. Същевременно те са платени рекламни карета и можете да закупите такова. На линия са от няколко месеца, въпросът е дали ги ползвате вече.

За facebook потребителите:

> Излизат в newsfeed-a, в дясната колонка.

> Ако ваш приятел е харесал например някоя страничка и е дал разрешение приятелите му да видят това, на следващ етап може да видите рекламно спотче на тази страничка в дясната колона на dashboard-a ви.

> Историите, на които можете да попаднете там са: page likes, page posts, page post likes, check ins, app shares, приложения или игри, domain stories.

> Обратна връзка: ако някоя реклама ви дразни, като стъпите в горния й десен ъгъл се появява малко “х”-че което да кликнете.

За рекламодателите:

> Това дава възможност да се възползвате от всичката история от събития около вашия бизнес, така че тя да е една идея по-видима за потребителите във facebook.

> Има 7 начина вашият бизнес да изкочи в спонсорирана история:

1. Някой е харесал вашата facebook страничка > всички негови приятели могат да видят карето ви на своя homepage.

2. Добавили сте нов статус или новина на стената на вашата страничка > всички фенове на страничката могат да го видят на своя homepage.

3. Някой от вашите фенове е харесал пост в страничката ви през последните 7 дни > всички негови приятели могат да видят карето ви на своя homepage.

4. Ако имате приложение (application) или игра и някой го/я е използвал за поне 10 минути през последния месец > всички негови приятели могат да видят карето ви на своя homepage.

5. Някой е споделил новина/действие от вашата игра/приложение на своята стена през последните 7 дни > всички негови приятели могат да видят карето ви на своя homepage.

6. Ако бизнесът ви е позициониран във facebook places и някой е споделил, че е бил там през последните 7 дни > всички негови приятели могат да видят карето ви на своя homepage.

7. Ако имате Like бутон във вашия уебсайт и някой го е цъкнал/или пък просто е споделил линк към страница от вашия сайт през последните 7 дни > всички негови приятели могат да видят карето ви на своя homepage.

> Тези истории са видими на началната страница на всеки потребител, която често пъти стои отворена от потребителя с часове.

> Имате шанс да достигнете до потребители, които не сте с обикновените Facebook Ads.

> Историята ви вече е препоръчана и това увеличава шанса потребителят да й обърне внимание.

Ако не сте го пробвали, а използвате платформата на fb за реклама на вашия бизнес, няма да е зле да тествате. При всички случаи имайте предвид, че предложените бидове от системата им не са най-оптималната сума, затова винаги тествайте с по-нисък бид. Може пък и да ви излезе късмета с по-малко разходи. ;-)

Пълно инфо за услугата facebook са дали на www.facebook.com/ads/stories

Advertisement

2 thoughts on “Sponsored stories на facebook

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s