Гугъл, моля те вземи м.е. на работа!

Поредният гениален PR на Google или тотално изтрещелия проект на някой си Матю Епщайн? Googlepleasehire.me е мястото, където въпросната персона е отправила посланието си към гиганта: “Гугъл, моля те вземи ме на работа!”


Попаднах на тази история преди време, но след като днес получих съобщение, че MEtweetz (twitter акаунта му) ме следва в twitter, ми стана интересно какво е развитието. Дали са го наели най-накрая или всичко е една долна инсинуация.

С днешна дата сайтът, в който има видео послание до google с уиски в ръка и по гащи, има над 17К лайка във facebook, бил е туитнат 4706 пъти и бутончето +1 е било цъкнато от 4.1к народ. Сайтчето му определено отговаря на стандатите на google – има черната лента най-горе, започва с видео в youtube и логото им краси сайта на всяка страница.

По всичко личи, че това може да се окаже просто един експеримент на маркетьора, който иска да изследва силата на социалните мрежи и viral ефекта из Интернет (както между другото е драснал в блога си). Със сигурност до момента е доста успешен, съдейки по статистиките по-горе. Интересното обаче е, дали google участва под някаква съзнателна форма тук, или Матю просто тества възможностите си на техен гръб. Или просто наистина адски много иска да работи за тях…

От месец насам няма новини по темата. Феновете му очакват да разберат от блога му дали е получил мечтаната работа или се е съгласил с някое друго по-интригуващо предложение. Според последния му пост, Матю се е срещнал с 9 компании и съвсем скоро трябва да стане ясно какво се е случило. От няколко дни туитва, че утре е първият му работен ден и ще обяви коя компания го наела. Let’s see :-)

Advertisement

One thought on “Гугъл, моля те вземи м.е. на работа!

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s