Първите гейминг конференции в България: тази есен

След звучния призив на Стийв Кайл “PLAY” , явно доста хора са на същото мнение, защото тази есен гейминг бизнесът за първи път ще се усети така силно и на родна почва.

Определено се усети края на отпускарския сезон, защото през септември и октомври се очакват няколко изключително интересни събития за всички въвлечени в уеб, гейминг, ит и маркетинг секторите. Те са тотално must attend за всеки, който е част от тези бизнеси, но е интересно че за пръв път в България ще има две мащабни гейминг конференции.

Game Dev Summit, 17-18.09 Expo center, София

Гейминг модулът е част от младежкия фестивал on!festival. Двудневната програма включва презентации на иноваторите в областта на гейминга в България, както и няколко много интересни дискусионни панела. Ще участват Ubisoft, XS Software, Haemimont Games и др. Билетите са 30 (за ученици и студенти) и 40 лв.

Webit GamesVille, 26-27.10 Expo center, София

За първи път в България ще презентират пионери в гейминг бизнеса като Хейко Хубертц (основателя на Bigpoint), Жулиен Фуржо (част от екипа на ядосаните пилета), Мартин Крюзберг (маркетинг директор в Травиан) и др. Имаме и единственото българско присъствие в гейминг частта в лицето на Христо Тенчев, създателя на Хановете и Булфлийт.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s