Facebook Timeline: какво е новото за маркетьорите

Година по-късно, видеото за Алекс Дронер което обиколи целия свят е вече равносилно на трейлър за това как ще изглежда facebook. Ако досега се колебаехме дали социалната мрежа няма да се превърне във виртуален дневник на нашия живот, то посоката в която потегля тя сега ни води  именно натам. И вече тази идея е официално анонсирана.

От година+ слушаме как бъдещето на технологиите е в app-вете. Акцентът осезаемо пада върху тях, защото по всичко личи, че в новия профил те ще заемат централно място. Примерът, който ни дават от специалния newsletter за маркетьори е следният: представете си, че сте продуцентска компания за филми и ще пускате нов касов хит – сега ще можете да таргетирате в рекламните карета и спонсорираните истории всички, които са добавили в приложението за филми интереса си към романтичните комедии. Ако сте работили досега с рекламната платформа на facebook, значи знаете, че при таргетирането по интересни в момента се получават бъгове от време на време и някои от тях просто не могат да се добавят.

Веднъж попаднал в Timeline, потребителят доброволно позволява действията му в дадения app да се виждат, запомнят от базата данни и съответно посредством тях може да рекламира вашия сайт, бизнес, application. Как ще става това: действията на потребителя в приложенията като “чета”, “слушам”, “гледам” и т.н. ще показват какво правят потребителите из вашия сайт или приложение. За да се възползва обаче бизнесът от тези функции, трябва да се включи като интегриран application. С тези последни промени, платформата насърчава добавянето на все повече приложения в нея.

Advertisement

One thought on “Facebook Timeline: какво е новото за маркетьорите

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s