Ново за facebook страничките + таргетирането

Facebook направиха няколко бързи промени в последно време, като някои са факт от няколко месеца, но не всички са ги забелязали.

Най-новото, което и анонсираха е новата опция на фен страниците, която показва колко човека са имали интеракция с вашата страница през последните 7 дни. Това е изцяло инициирано по повод таргетирането при facebook sponsored stories, където тези интеракции се следят при показването на рекламите.

Покрай старта на timeline таргетирането също става доста прецизно, защото са добавени категории по интереси и много разнообразни опции:

  Може да се таргетира по интересни, дейности, бизнес, образование и куп още неща, които до скоро ги нямаше.

След като timeline вече бъде факт, най-вероятно тук ще влязат и опциите за таргетиране по филми, музика и други дейности в тези апове.

Междувременно е важно да обърнем внимание, че опцията за препоръчване на дадена страница за “like” не работи от няколко месеца. Можете да го направите, но поканените не получават никакви индикации за тази покана. Затова, ако събирате харесвания на вашата страничка, най-добре действайте директно с персонални съобщения. Така ще имате доста по-висока успеваемост.

От 31 октомври пък discussions & reviews apps ще бъдат премахнати от страниците в социалната мрежа. С дискусиите и лайковете в страниците те отдавна са излишни и не се ползват.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s