12 послания, 12 месеца

Традиционно като наближи края на годината (или рождения ни ден), се спираме да се огледаме за малко и да си направим някоя друга равносметка. Ако ни остане време, разбира се, но ми се струва, че с напредването на възрастта, все по-често си даваме сметка за отлитащите месеци.

Оплаках се, че нямам муза напоследък, но ми хрумна, че няма да е лошо да се драсне някъде каква що-годе поука съм си извлякла от 2011. И съответно да видим дали ще имаме полза от нея за преживяването на 2012. Аз лично силно вярвам, че на маите им е свършил камъка, за да драскат повече по календара си и ще посрещаме и 2013-та…

Ето и 12-те ми пожелания, които всеки месец на 2011 подготви за щафетата:

януари – начало. Повод да теглим чертата и да започнем на чисто. Без стари товари. Пожелавам си моите да ги оставя в 2011 и да си спомням за тях с усмивка.

февруари – очакване. Очакване на нещо по-хубаво, по-приятно. Често пъти съм чувала, че очакването на щастието е всъщност истинското щастие. Знае ли човек, може и да се окаже вярно.

март – ни така, ни иначе. Ту топло, ту студено; ту вали, ту грее слънце. Различното време дава възможности за различна нагласа. Не винаги дъждът е нещо лошо, даже ни прави по-изобретателни. Пък и след него се радваме на слънцето още повече.

април – цветна история. По принцип пролетните месеци са пълни със свежи аромати (дори в града), много цвят и добро настроение. Повече от него за 2012.

май – всяка година го свързвам с упорита подготовка за изпити. Нека през 2012 да се взимат отраз и да се трупа опит и знания.

юни – от топло към горещо. Нещо времето в последните години тотално се обърка. Пожелавам си хубава хладна пролет, топло и слънчево лято, златна есен и бяла зима. Стига с тия аномалии…

юли – месецът-земетресение. Пожелавам си/ви да има промени, но да не са силно болезнени. По-скоро събуждащи.

август – месецът-почивка. Морета, ала бала. Пожелавам повече пътешествия. :-)

септември – винаги старират разни нови неща, нови проекти. А дано 2012 се окаже изпълнена с възможности за такива!

октомври – традиционно месецът на лошите случки. Пожелавам си следващия октомври да не ми ограбват къщата пак, а да ми подарят ново фотоапаратче… че поне да запълним липсата..

ноември – отнякъде ме притисна и ученето, и работата, толкова здраво, че ми се прииска да попивам още и още. Все по-често бях започнала да си мисля колко е важно да знаем повече езици, за да се отворим за света. Та затова се захванах с още един, съвсем отначало. Пожелавам си през 2012 вече да мога да го ползвам. Пожелавам го и на вас.

декември – месецът на Коледата и многото рождени дни. Все по-често празниците се превърнаха в повод за изкарване на повече пари и време за наспиване. Пожелавам по-често да оценяваме истински празника и по-малко да го комерсиализираме с работата си.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s