бачкаш с уеб: защо работното време вече не е актуално?

Ако работата ти позволява повече свобода, защо да кибичиш 8 часа в офиса и да се чудиш какво да правиш, вместо да използваш музата си късно вечер и не свършиш нещо много по-полезно тогава.

Има няколко причини защо вече е доста по-хитро да обвържеш заплащането на хората си с резултати, а не с времето, прекарано в офиса:

– има 2 типа хора: чучулиги и бухали. Първите са силни сутрин, вторите – вечер. Възползвай се от силните им моменти и нека се мобилизират да свършат важните неща, когато са най-продуктивни.

– висенето в офиса и възможността за пилене face to face не е гаранция за добре свършена работа. Даже напротив, постоянното подсещане за несвършената работа демотивира още повече.

– свободата дава криле. Не е тайна, че когато зависиш от крайния резултат, за да получиш месечната си заплата или бонус, тогава си даваш наистина зор. Иначе винаги можеш да минеш по тънката лайсна.

– оценяването на това, което наистина си сътворил е един от най-силните мотиватори.

– ако бачкаш нещо, което не изисква 100% да си в офиса, действай някои неща и от други места. Разнообразието те прави по-продуктивен и креативен.

– не можеш да разчиташ на своята креативност в определени часови диапазони. Тя идва по различно време, а ако я игнорираш много пъти, ще те напусне завинаги.

– има и още, но в момента не се сещам. Време е за петъчно питие. ;-)

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s