Start up an e-Bulgaria: две думи за проекта

Стана една седмица откакто Start up an e-Bulgaria е онлайн, така че е крайно време да драсна за какво иде реч. Вдъхновен е от всичките ми приятели и познати; беше иницииран от e-Skills week 2012, но се надявам да се превърне в едно алтернативно място за всички уеб ентусиасти в България. Малко грандомански звучи, но пък защо не? Не мисля, че има място, което да цели промотирането на всички начинания, които решават реални проблеми и запълват дупки в онлайн БГ пространството. Има страхотни стартъп клубове, но там всичко се върти около предприемачеството. Тук искам да се завъртим около това да се чуе за предприемачите, които променят нещо. Към по-добро!

Доста пъти съм си говорила с колеги и приятели, че в нашия уеб има доста дупки. Аз бих ги нарекла ниши: от една страна е ужасно, че все още имаме липси (макар и все по-малко за щастие; но е факт, че все още има доста важни неща, които ги няма онлайн или нямат мобилна версия), но от друга това е една страхотна възможност да започнеш свой бизнес. И да спреш да се тревожиш, че не можеш да си намериш работа. Просто трябва да намериш идеята, която най-добре да ти пасне и да знаеш, че можеш да я развиеш още повече.

Тъй че ми се иска хората с идеи и хората с възможности да ги осъществят да се срещнат някъде по средата. Нещо повече: вече има много хора, които са запълнили някоя ниша, но за това знаят твърде малко хора. Мисля, че това е още едно нещо, в което можем да си помогнем (Съединението прави силата, по дяволите!). Тъй че, Start up an e-Bulgaria:

+ цели да събира идеи: за дупки, за ниши, за липси, за възможности; и да пише за тях; да помага да се случат (засега с менторстване и дано – с дискусии и събиране на точните хора);

+ цели да разкаже за тези, които вече са осъществили своя идея и тя е помогнала нещо да заработи по-добре в българската действителност : )

+ иска му се да успее да събуди дискусии в местата, където хората искат да дискутират: блога; facebook; twitter; google+

+ иска му се един ден да създава още повече събития, на които да се срещнем на живо и да обменим опит и идеи

+ иска му се да помогне за промотирането на добрите идеи!

Страницата на проекта засега е само на английски език, за да може да бъде разбираема и за останалите участници в конкурса e-Skills week 2012. Но в никакъв случай няма да се ограничава в рамките на този конкурс. И след него (надявам се) ще действаме с пълна пара! Така, че давайте да се залавяме за работа! : )

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s