да споделяш арт фотоси из нета

Изглежда от носталгия към винтиджа или просто защото е станало модно, но две социални мрежи са последният хит из нета. Pinterest & Instagram дори попаднаха вече в категория “mainstream”. Ако си от хората, които ги ползваха преди да е толкова яко, значи сега със сигурност вече не си им такъв фен.

Pinterest нарича себе си пинборд (табло с топлийки), с идеята да си закачаме виртуално любимите неща. Подобно на други социални платформи, където буукмаркваме каквото си харесаме из нета и го споделяме с останалите, и тук можем да се възползваме от тази функционалност. Дизайнът му е съвсем изчистен в духа на тренда: с лек привкус на арт. Напомнящо на tumblr, и тук повечето съдържание е снимково, а харесаното се “пинва” подобно на реблогването там (даже самият pinterest ползва tumblr за своя блог).

Няма как да не направи впечатление още в първо отваряне: всички фотоси тук са с високо качество и определено вече си личи по-голямата достъпност до висококачествена фототехника на всеки средно-статистически интернет потребител (дори телефоните вече снимат доста доволно за телефони и това си личи).

И като заговорихме за фотография, ето я и другата звезда в нета: Instagram. Приложението е за iPhone, с който като снимаш, можеш веднага да прекараш снимката през избран филтър (тотален хит е винтидж ефекта, дори Алиша Кийс споделя насам-натам instagram снимки с този ефект).

Освен арр-чето за снимане и редактиране на снимките, instagram действа като социална мрежа, където си правиш профил и споделяш фотографските си постижения. Естествено с един клик можеш да ги изпратиш директно където са всичките ти виртуални и невиртуални приятели: facebook, twitter, flickr. Приложението е безплатно за ползване, но има само 4 филтъра. За повече ефекти и екстри се плаща, но и тези са достатъчно на първо време.

Ако се разходите из tumblr, twitter, facebook, ще откриете, че доста снимки са правени именно с този app.

И да не забравяме…

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s