Eventyard.net – новото място за евенти

След доста дълъг застой, поради нон-стоп бачкане на няколко фронта (но, надявам се, за добро); драсвам пост за един от резултатите от тези усилия. Резултат е силно казано, тъй като работата едва сега започва, но не беше малко и тази до момента. Важното е, че след много усилия, проблеми, решения… имаме алфа версия (демек, много функционалности още са в прогрес на разработване).

Eventyard.net e новото място за евенти (събития от всякакво естество). Започнахме да бачкаме по тази идея, просто защото нямахме място, където да си добавяме събитията и успоредно с това, нямахме място, където да следим какви има както си трябва. Под както си трябва, имам предвид, че вариантът мен да ме поканят не бачка, тъй като това намалява значително броя и качеството на събитията, които достигат до мен. Няма и къде да си следя какво се добавя, докато е още топло, топло! Няма и къде да си наредя календара със събития (освен ако не се занимавам да си ги вкарвам ръчно в моя календар на компа).

Дупката е толкова голяма и зее така стабилно от доста време, че чак се чудя как някой не я е запълнил още. Ами, дано ние успеем :-)

Ето с няколко думи, кои са най-важните функции на Eventyard, а всичко останало е yet to come:

+ Dashboard: след като се регне user-ът, може да си реди dashboard-a, както си иска. Може да добавя N-брой streams там, като във всеки от тях избира параметри, по които Eventyard да му предлага релевантни събития. (пример: избирам Категория “Conference” и тагове “Marketing”, “Business”, etc. и в този стрийм ще излизат нови и нови събития, които се отнасят към категорията и имат тези тагове). Всеки стрийм може да се мести по приоритет с drag&drop.

+ Calendar: тук се виждат събитията, към които вече сте проявили интерес (задали сте RSVP). Там можете да си следите какво пък се случва с тях; да видите и миналите събития – как са минали, какъв рейтинг са събрали, какви снимки са качени.

+ Add Yard Host + Create Event – всеки потребител може да го направи. Първо създава своя Yard Host (вашият клуб, банда, организация, фирма……) и след това закача към него събития. Може да избира една категория и да добавя неограничен брой тагове. The more, the better, the easier to be found. :-)

Предстои адски много още. Notifications, Message и интеракция между потребителите на ниво евенти (те са важни, а не кой кога е ходил до тоалетната например/или колко снимки си е направил там). За мен това ще е оптималното бягство от клюкарник.ком (сиреч fb). Enjoy the Yard! :-)

p.s. Регнахме проекта в състезанието на StartItSmart3challenge. Стискайте ни палци и ударете по един Лайк на страничката, ако искате да ни подкрепите!

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s