Freelance your mind

Стигнахме до момента, в който е по-важно какво работиш, а не къде го работиш. Хващаш си лаптопа и бачкаш където ти е кеф! Ето за такава свобода дори не са си мечтали нашите родители и дядовци…

Най-важното е, че това вече се случва и в София, а местата, които събират хората със свободен дух, се множат. До скоро основна опция за просветените си беше единствено init Lab, които определят мястото като “среда с много различни и интересни индивиди”. Споделянето тук не се ограничава в това да делиш бюро с някого – тук споделяш идеи, know-how и заразяваш с ентусиазъм.

Опция беше и да си вземеш едно кафе в Costa, Onda, Starbucks или отскоро все по-приближилото се до идеята + това.

Мен ме заразиха стабилно и на мястото, където Люба Христова те посреща с усмивка и разказва как е успяла да изгради SOHO (в последствие се оказало, че SOHO = Small Office, Home Office, което допълнително утвърдило избора на името). Готов е третият етаж, където ясно се усеща за какъв уют се бори екипът, който стои зад проекта. Признавам си, на такова място бих искала да работя!

SOHO, Sofia

Betahaus също отвори врати наскоро, където също има co-working space, бюра в networking зони или пък малки стаи за по-малки екипи. Launchub и StartItSmart, например, избраха именно това място за своите събития след откриването му.

Атмосферата, която тези места създават, помага на freelancer-ите да работят свободно и самостоятелно, като същевременно не се затварят сами вкъщи. Активната комуникация с други от техния вид е доста важна и допринася стабилно за развитието не само на проектите им, но и на самите тях.

Advertisement

One thought on “Freelance your mind

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s