след #ДАНСwithMe?

Щом България открито заяви, че е готова за промяна и да тръгне по този дълъг и доста тежък път, сега трябва да го докаже.

Искаме промяна? Ето няколко предложения за “След #ДАНСwithMe накъде?”:

+ Всеки един от нас да престане да шани и да слаква (‘slacker’ означава мързеливец). Това включва промяна на много вредни навици: хвърлянето на фасовете по земята, когато на 20 метра има кофа за боклук; отлагането на днешната работа за утре; закърпването на положението с цел да издържи малко време, вместо решаването на въпроса по-дългосрочно…

+ Всеки един от нас да се държи възпитано и с уважение към останалите хора. Никой не е длъжен да ни търпи кривото настроение и киселите физиономии. Съобразяването с останалите включва и пушенето в заведения – абсурдно е 2013-та година все още да има хора, които не разбират защо не трябва да се пуши на затворено… И не е нормално хората всеки път да ми се извиняват, когато ми дават парите на дребно! Откъде идва този страх?

+ Всеки от нас да дава най-доброто от себе си. Във всичко, което прави. Покажете на останалите как трябва да се случат нещата. Така ще си крачка пред останалите и ще започне да ти върви повече. Ако искаш кради, но не бъди нагъл – свърши си работата, направи го качествено, пък ако успееш да заделиш нещо за себе си, хората ще ти го простят. Защото ще си дал достатъчно за тях по този начин.

+ Всеки от нас да стане по-чистоплътен. Буквално и преносно. Да почистваме след себе си и да се грижим да оставяме след нас подредени и чисти неща. Буквално и преносно. (Бтв, така ще изглеждаме по-добре по международните летища).

+ Всеки от нас да спре да толерира простащината. Оня ден една лелка си метна запалената цигара от BMW-то на тротоара до него. Представих си как я хващам (горящата цигара) и я хвърлям обратно в скутището й. Следващият път няма само да си го представям. Добре де, малко по-не-агресивно не-толериране може би ще е по-успешно, или иначе казано: “Убий простака с мълчание”:

keep-calm-ignore-volen

+ Всеки от нас да направи усилие да интегрира хората, които го смущават и са различни от него. Защото със страх или омраза, никога няма да промени положението към по-добро. Никога.

+ Тези неща да важат за всеки от нас, без изключение и без паузи. И за тези, които ще формират правителство след като свалим Олигарски. Които и да са, каквито и да са по цвят. Защото това е протест срещу определени кръгове от хора и скандални и гнусни личности, а не срещу партии и цветовете на дъгата.

Advertisement

4 thoughts on “след #ДАНСwithMe?

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s