събитие: за лидерството като призвание

Първата лаборатория за автентично лидерство (мисля, че които и думи да използваме, на български винаги звучат странно) най-сетне обръща внимание на управлението на екипи и процеси като призвание, а не като нещо, което се учи по семинари, конференции и други обучения. До една голяма степен, за да те последват хората, трябва да ти е дарба да умееш да ги водиш. Доверието, което печелиш и това, което даваш на екипа си, са неща, които не се научават в университета – там просто може да се научиш как да ги използваш.

Има и причина презентациите и уоркшопите да бъдат насочени към женската аудитория: в качеството си на лидери, жените често са изправени пред съвсем различни проблеми и решения. Затова и целта тук е да разгледаме тях, а не да си говорим за лидери общо.

В семинара ще участват много интересни жени, които с интерес бих слушала с часове; ето някои от тях:

Виргиния Захариева

За пръв път имах щастието да я слушам на TEDxMladostWomen и честно казано, не исках talk-ът и да приключва изобщо. Тук тя ще говори за това как да подкрепим лидера в себе си. Имайки предвид дългогодишният й опит и уникален поглед като психотерапевт, със сигурност ще каже неща, за които не сме се сещали сами.

Наталия Благоева

Организатор на събитието и доста интересен човек с много разнообразен опит. Запознах се скоро с нея и останах очарована от начина, по който гледа на лидерството, на опита който трупаме. Работила е дълги години на много места в Европа, водила е много екипи. Определено още един човек, от който може да се научи много.

Д-р Надежда Савова

Разбрах за нея, като я слушах на първия TEDxBG, който посетих. Говореше за хлебните къщи с голяма доза ентусиазъм, който рядко бях виждала на нашите ширини дотогава. Изобщо, този TED го запомних като любим, защото изживяването беше най-силно от всички останали, на които съм била след това (100% роля играе, че ми беше първи, но и концентрацията на теми тогава беше много добра ;-) Та, Надежда беше част от него и говореше за нещо, за което изобщо си нямах и на идея. Какъв “хляб за размисъл” ще ни даде този път, мога само да очаквам с нетърпение да разбера.

Много се вълнувам, че ще бъда част от лабораторията, а моят уъркшоп ще бъде на тема “Креативността в лидерството”, като ще наблегна на управлението на екипи в днешно време, с хора от генерации Y & Z и т.н., които вече работят по съвсем друг начин (особено в IT сектора).

Вижте цялата информация за събитието и ако ви се стори интересно вземете билет, докато има (ранните билети са до 8ми март, така че побързайте).

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s