‘Дневник на пешеходеца’ в Оборище

Състоянието на тротоарите в София все още е един от големите проблеми на столицата ни, въпреки опитите на Столична община и районите да поправи колкото се може повече от тях. Често пъти резултатът от тези опити е лошо качество на материалите и еднообразната и сива гледка след ремонт. А след намесата на отделни фирми, които поправят разни аварии под тротоарите, често те са оставени в кръпки и дупки…

С две думи, не се полагат достатъчно усилия да се подобри цялостната картинка. А опции има.

Започнахме да мислим как да действаме с район Оборище. И започнахме с проучвания, събиране на идеи и повдигане на въпроса. Проектът “Квартал на тротоарите” беше създаден именно с тази цел и беше един от избраните за финансова подкрепа от Програма Европа 2014.

dnevnik na peshehodeca

Алтернативният гид на район Оборище, наричан от нас “Дневник на пешеходеца” вече е наличен на различни места из квартала (като бар FlipFlop, +това, СОХО) и тепърва ще се появява и на още. Можете да грабнете книжката и да направите една разходка с нея из Оборище. Така, например, можете да направите своя класация на най-артистичните дупки в района или пък да скицирате как виждате да изглежда даден участък.

Снимайте вашите скици и бележки и ги качете онлайн с хаштаг #kvatro! Така ще можем да публикуваме вашите идеи и предложения в сайта на проекта.

 

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s