Малко нощна музика: Tranc3motion става на 1 и празнува с The Thrillseekers и 4-часов classics сет

Tranc3motion е платформа за транс музика, която е създадена от любовта към електронната музика на група хора, които успяват със свои средства да организират поредица от партита и да достигнат до първия рожден ден на това свое движение. Вили, основател на организацията, разказа за проекта, предизвикателствата и очаквания с нетърпение първи рожден ден:

“Идеята за транс събития в България се роди след A State of Trance 600, който се проведе в София през 2013 година. След като се пошегувахме с единия от гост-диджеите, че трябва да го поканим отново в БГ и то от играчка-(щастлива)плачка.

В рамките на година се организираха 7 събития, но тъй като нещата се случваха само от 2ма човека напрежението, както и самото финансиране дойдоха в повече. След известна почивка за размисъл в края на 2015 година се роди идеята за Tranc3motion. Допитах се до хората дали биха искали да бъдат част от това пътешествие заедно с мен. Да подпомагат с минимално финансиране и каквито и да е организационни дейности. Така след малко групов brainstorming изписахме и организационния план на Tranc3motion и само 2 месеца по-късно преживяхме и първото си парти заедно, като гост диджей бе Sean Tyas.

Самата организация функционира на базата на членски вноски от 50лв, дължими в началото на всяко тримесечие. С изградения бюджет се покриват хонорари, технически потребности, принт, реклама, логистика, разходи по престой и общо взето всичко, което е нужно за успешното провеждане на събитието. Всички членове участват в допълнителни дейности на доброволни начала – дизайнери, подгряващи диджеи, маркетинг, шофьори, т.н. Всички заедно гласуват кои диджеи да се поканят, както и участват във всякакви дискусии свързани със събитието. За целта се използва скрита група във фейсбук, до която всички участници имат достъп и позволява дискусии в реално време, тъй като личните срещи с 50+ души са почти невъзможни.

Преди/След всяко събитие в зависимост от графика се организират и лични срещи/вечери с гост диджеите с цел да се запознаем и както се казва да изпием по 1 бира заедно за спомен. Всеки член получава и персонализиран автограф от артистите, а пък най-важното нещо е, че всъщност е една от причините това събитие въобще да съществува.

В момента сме единствената организация в рамките на държавата, която кани транс имена и сме единствената на crowd-funding основа. Целта ни е да служим за пример към други млади хора, които се надяваме да мотивираме да поемат нещата в свои ръце и да сбъднат музикалните си (а и не само) мечти. Смятаме, че цялостната дейност може да бъде и добър урок за нас в професионалното ни развитие в сфери като управление на проекти, социални медии, реклама, организационни дейности и други подобни.

 Tranc3motion

За първият си рожден ден избрахме да поканим класическо име от сцената, а именно The Thrillseekers. Steve Helstrip е име с над 30 години стаж, който е в пика на кариерата си още в края на 90-те години. До ден днешен е едно от най-талантливите и уважавани имена, а музиката му можем да оприличим с класическата, просто в по-модерен и електронен вариант. Той включва България в турнето си 15 Years of Trance, където ще представи най-доброто от жанра в рамките на 4-часов сет. Много от парчетата, които ще чуем са парчета, с които много от нас са израснали по каналите MTV & Viva.

И в заключение отново ще наблегнем на това – не чакайте други хора да сбъднат мечтите си, а го направете сами!”

Рожденият ден е на 19 февруари, а повече инфо и билети можете да намерите тук.

Advertisement

Why not join the conversation?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s